מצב מאכזב עם שחרור Thunderbird 1.0

יש לך שאלה על לקוח הדוא"ל של חבילת Mozilla? יש לך תשובה לשאלות של אחרים?

מצב מאכזב עם שחרור Thunderbird 1.0

הודעה חדשהעל ידי אייל רוזנברג » 07 דצמבר 2004, 23:09

באופן כללי אני חושב שמה שיוצא מתחת ידי פרוייקט מוזילה אחרי 6 שנות עבודה + 4 (או 6?) שנים ב-Netscape הוא תשובה הרבה יותר חלשה ל-Outlook ו-Eudora מאשר ההישג של מוזילה בתחום הדפדפן:
  • רכיב ה-composer הוא עלוב ביותר
  • תמיכה חלשה בשפות מימין-לשמאל ללא ההרחבה
  • אלגוריתם תנועת סמן ובחירת טקסט שבור לחלוטין
  • ספריית הליבה - libmime - במצב קטסטרופלי
  • כתוצאה מכך א': אין ייצוג פנימי בתוכנה להודעות - הסתמכות על המרות של streams
  • כתוצאה מכך ב': לא ניתן לעיין באופן סביר בהודעות מורכבות כמו multipart/alternative וקינוני multipart
  • כתוצאה מכך ג': אין מחיקת attachments
  • באגים רבים ובולטים בתחום פילטור כללי ופילטור דואר זבל
  • זיהוי קידוד אוטומטי לא עובד עבור קידודים רבים ובפרט קידודי העברית - כבר שנים
  • לאחר ששמרת הודעה כקובץ לא ניתן לפתוח אותה ב-thunderbird
  • מנגנון ה-extensions מלא idiosyncracies וחסרי-גמישויות מעצבנים
  • אין הגנה מפני איבוד תוכן הודעות שלא נשמרו בעת נפילה
  • ה-GUI לא מאפשר שום שימוש בביטויים רגולריים (למרות שיש אותם ב-jscript)
  • רכיב ספר-הכתובות מבוגג למדי
  • פעולות רבות הינן איטיות ביותר גם במחשבים מהירים (למשל: ללחוץ Enter בשדה To ולחכות ל-autocomplete ולפתיחת שדה חדש)
  • אין תמיכה בריבוי שרתי SMTP (ומה שכן יש הוא GUI שכאילו עובד)
  • פורמט mailbox ו-summary file בעייתיים ביותר
  • תופס הרבה הרבה יותר מדי מקום בזיכרון בשביל לקוח דואר מסכן
  • אין שיתוף משאבי זיכרון ב-runtime בין thunderbird ל-firefox - כל אחד מעלה את כל 'המנוע' העצום לזיכרון (AFAIK, טל"ח)
כל הנ"ל חוץ מ-2 הנקודות האחרונות תקפים במידה רבה גם לגבי mozilla suite.

(נ.ב. - זו רק רשימה של הבאגים שאני רואה בתור חמורים ביותר ו/או חמורים ביותר ביחס ללקוחות דוא"ל חלופיים)
נערך לאחרונה על ידי אייל רוזנברג בתאריך 08 דצמבר 2004, 02:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אייל רוזנברג
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעה חדשהעל ידי sagi » 07 דצמבר 2004, 23:39

את האמת - הוציאו את Thunderbird 1.0 מוקדם מדי, לא שיפרו הרבה.
התמיכה החלשה בימין לשמאל קוראת מכיוון שרוב העולם זה שמאל לימין, בפיירפוקס אם מוגדר ממשק עברי/ערבי/אחר בימין לשמאל אז יש bidi אוטומטי. פה צריך להוריד. סה"כ לא מה שעושה את התוכנה לא טובה, אני ממליץ לשלב bidi עם ההתקנה העיברית.

מנגנון ה-extensions מלא idiosyncracies וחסרי-גמישויות מעצבנים

לא הבנתי מה אמרת, אבל איך שהייתי צריך להתקין את ה-xpi של bidi היה ממש מעצבן.

אין שיתוף משאבי זיכרון ב-runtime בין thunderbird ל-firefox - כל אחד מעלה את כל 'המנוע' העצום לזיכרון

כן, צודק.
sagi
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעה חדשהעל ידי אייל רוזנברג » 08 דצמבר 2004, 00:21

sagi כתב:
מנגנון ה-extensions מלא idiosyncracies וחסרי-גמישויות מעצבנים

לא הבנתי מה אמרת, אבל איך שהייתי צריך להתקין את ה-xpi של bidi היה ממש מעצבן.

כשאתה כותב extension אתה צריך לנחש כל מיני דברים, שעובדים רק בצורה מסויימת ולא בצורה אחרת, אבל בשום מקום זה לא כתוב, וכשאתה מעלה extension או theme עם בעיות, הוא לא אומר לך "אני לא מבין מה כתבת פה ופה" - הוא פשוט לא מתפקד.

וחוץ מזה אי-אפשר לעשות scaling של תמונות ב-theme.
סמל אישי של המשתמש
אייל רוזנברג
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

Re: מצב מאכזב עם שחרור Thunderbird

הודעה חדשהעל ידי Prognathous » 08 דצמבר 2004, 02:11

אייל רוזנברג כתב:באופן כללי אני חושב שמה שיוצא מתחת ידי פרוייקט מוזילה אחרי 6 שנות עבודה + 4 (או 6?) שנים ב-Netscape הוא תשובה הרבה יותר חלשה ל-Outlook ו-Eudora מאשר ההישג של מוזילה בתחום הדפדפן:

תודה על הביקורת המעניינת, אבל הרשה לי לחלוק על הקביעה שלמעלה. מזווית הראיה שלי כ-part-time-tech-evangelist, המצב בעצם הפוך. כ"תשובה" לתוכנות של המתחרים, TB הוא קליינט דואר שעונה על הדרישות של רוב המשתמשים. הוא פתרון קל יחסית לשימוש ודי אטרקטיבי שמאפשר כתיבה וקריאה של דואר - הן מבוסס טקסט פשוט והן מבוסס HTML. הדפדפנים של מוזילה לעומת זאת, הרבה יותר מאתגרים. במקרים רבים הם לא עונים על הצורך הבסיסי של המשתמשים שהוא גלישה באינטרנט - הן באתרים תקניים והן באתרים בלתי תקניים.

הרבה יותר קל לי "לשווק" את TB (עם ההרחבה) למשתמשים חדשים מאשר את פיירפוקס. הראשון עובד בסה"כ די חלק, אך השני נראה לעיתים כתרגיל לבדיקת סבלנותם של המשתמשים.

לגבי רשימת הבעיות שציינת, חלק לא קטן מהן רלוונטיות גם לפיירפוקס:

• רכיב ה-composer הוא עלוב ביותר
  • אלגוריתם תנועת סמן ובחירת טקסט שבור לחלוטין
  • זיהוי קידוד אוטומטי לא עובד עבור קידודים רבים ובפרט קידודי העברית - כבר שנים
  • מנגנון ה-extensions מלא idiosyncracies וחסרי-גמישויות מעצבנים
  • אין הגנה מפני איבוד תוכן הודעות שלא נשמרו בעת נפילה
  • תופס הרבה הרבה יותר מדי מקום בזיכרון בשביל לקוח דואר מסכן
  • אין שיתוף משאבי זיכרון ב-runtime בין thunderbird ל-firefox - כל אחד מעלה את כל 'המנוע' העצום לזיכרון (AFAIK, טל"ח)

(נ.ב. - זו רק רשימה של הבאגים שאני רואה בתור חמורים ביותר ו/או חמורים ביותר ביחס ללקוחות דוא"ל חלופיים)

בשקלול כל היתרונות והחסרונות, איזה לקוחות דואר חלופיים (רצוי חינמיים) עולים לדעתך על TB או על M&N??

Prog.
סמל אישי של המשתמש
Prognathous
משתמש מכור
משתמש מכור

Re: מצב מאכזב עם שחרור Thunderbird

הודעה חדשהעל ידי אייל רוזנברג » 08 דצמבר 2004, 02:41

Prognathous כתב:בשקלול כל היתרונות והחסרונות, איזה לקוחות דואר חלופיים (רצוי חינמיים) עולים לדעתך על TB או על M&N??Prog.

אם הייתי יודע על כאלו כנראה שהייתי משתמש בהם ולא במוזילה :-) ... אלא אם כן אתה כולל את MailNews של ה-seamonkey בתור אפשרות ואז אני מעדיף אותו - ולו בגלל ש-tb+ff זה יותר מדי עומס על המחשב הישן שלי במשרד בטכניון. למעשה אתמול עברתי חזרה מ-tb+ff ל-seamonkey כי פשוט לא יכולתי לסבול יותר.
סמל אישי של המשתמש
אייל רוזנברג
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעה חדשהעל ידי Xslf » 08 דצמבר 2004, 12:40

בשקלול כל היתרונות והחסרונות, איזה לקוחות דואר חלופיים (רצוי חינמיים) עולים לדעתך על TB או על M&N??

אני נודדת הלוך ושוב בין תוכנות שונות לדואר- ל-TB יש פשוט יותר מידי דברים מעצבנים בתור לקוח דואר (שלא לדבר על news, שם הוא בכלל קטסטרופה).
רשימה חלקית של דברים מעצבנים לגבי הדואר:
* כשבוחרים טקסט ולוחצים reply, הוא מצטט את כל ההודעה ולא רק את הקטע הבחור כמו בכל תוכנת דואר נורמלית אחרת.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=23394

* אין אפשרות להפעיל פילטרים על | להציג בחלון ההודעות סימון | לחפש דואר שסומן כ-flagged. מציק במיוחד כשעובדים עם חשבון imap, כי זו דרך הסימון העיקרית של הודעות חשובות שעובדת בכמה תוכנות דואר שונות.
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=234222
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=143085

* בפילטרים, אין אפשרות לפלטר על התנאי "אם קיים כותר X". בנוסף, פילטור/חיפוש לפי כותרים מותאמים אישית שבור למדי (אין לי לידי כרגע את מספרי הבאגים- יש לא מעט בנושא).

יחד עם הסעיף הקודם, שתי הבעיות הללו הופכות את ה-vfolders (פיצ'ר שאני אוהבת מאוד מתוכנות דואר אחרות) לדי לא שמיש בשבילי.

* יש יותר מידי מקרים בהם סיסמא או שם משתמש לא נכונים נשלחים לשרת
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=195749
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=178672

* יש לה "שגעונות" בהעברת הודעות הלאה (לפעמים לא מצרפת קבצים שהיו בהודעה המקורית, לפעמים מכלילה כותרים בלתי רצויים בציטוט ועוד)

* תנועת סמן מעצבנת, וקיצורי מקשים בלתי אמינים כשעובדים מימין לשמאל (למשל, CTRL+home אינו מקפיץ לנקודת ההכנסה לפני התו הראשון בהודעה, לפחות בקונפיגורציות מסויימות).

* Enigmail מאוד קפריזי באופן כללי.

כך שבשבילי, הציפור היא תוכנת דואר נסבלת ומאוד מתסכלת, אבל בהחלט לא ברמה שארגיש ממש נוח לעבוד איתה (כמו שאני עם הדפדפן). הסיבה שאני איתה היא שלא מצאתי עדיין תוכנה טובה יותר לצרכי, אבל אני בהחלט מחפשת (ובגלל שאני עם חשבון imap, החיפוש הוא קל יותר, כי הדואר בכל מקרה יושב על השרת).
סמל אישי של המשתמש
Xslf
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי אייל רוזנברג » 08 דצמבר 2004, 12:48

* קיצורי מקשים בלתי אמינים כשעובדים מימין לשמאל (למשל, CTRL+home אינו מקפיץ לנקודת ההכנסה לפני התו הראשון בהודעה, לפחות בקונפיגורציות מסויימות).

תיקנתי את זה ב-trunk, ויהיה גם workaround עובד ל-tb 0.x ו-1.0, בגירסה 0.5.3 של ההרחבה שלנו.
סמל אישי של המשתמש
אייל רוזנברג
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעה חדשהעל ידי קובי הרון » 08 דצמבר 2004, 17:29

לגבי המלצות לחברים, אני ממליץ על FF ולא על TB, כי חוץ מהבעיה של האתרים שלא תואמים FF מצויין. אני שם להם Adblock שזוכה לתשואות, ומי שרוצה לעבור ל IE משתמש ב ieview. לעומת זאת היתרונות של TB אינם מובנים מאליהם, ותוכנת העריכה בעברית גרועה.

אני עצמי משתמש ב TB אבל בחוסר התלהבות, ואני לא רואה שיפור ניכר בעתיד הקרוב. יתכן שהם צריכים לעבור לעורך אחר שדומה למעבד תמלילים יותר מאשר לעורך טקסט. אם מעבד התמלילים של Open Office עובד טוב בשני הכיוונים אולי הוא יתאים.

לדעתי קרוב היום שבו יהיה כדאי יותר לשמור דואר ב web. התוכנות משתפרות, מחירי האיכסון ורוחב הפס יורדים ואנשים ישכחו מתוכנות כמו Outlook Express ו TB. מה ש Gmail ו Fastmail מציעים ב web עולה לפעמים על OE ו TB.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעה חדשהעל ידי אייל רוזנברג » 08 דצמבר 2004, 17:59

קובי הרון כתב:לגבי המלצות לחברים, אני ממליץ על FF ולא על TB, כי חוץ מהבעיה של האתרים שלא תואמים FF מצויין. אני שם להם Adblock שזוכה לתשואות, ומי שרוצה לעבור ל IE משתמש ב ieview. לעומת זאת היתרונות של TB אינם מובנים מאליהם, ותוכנת העריכה בעברית גרועה.

אני עצמי משתמש ב TB אבל בחוסר התלהבות, ואני לא רואה שיפור ניכר בעתיד הקרוב. יתכן שהם צריכים לעבור לעורך אחר שדומה למעבד תמלילים יותר מאשר לעורך טקסט. אם מעבד התמלילים של Open Office עובד טוב בשני הכיוונים אולי הוא יתאים.

באופן אישי, אני פשוט לעולם לא כותב דוא"ל ב-HTML אלא בטקסט בלבד, ואני ממליץ לכל מי שאני מדבר איתו לעשות את זה - בלי קשר לרכיב העריכה הדפוק של tb. אם אתה כותב מסמך מושקע ומועצב, השתמש במעבד תמלילים ושלח אותו כ-attachment; אחרת הדבר היחיד לדעתי שאנשים עושים עם דואר HTML הוא לנקר לי את העיניים עם צבעים וגדלים חסרי-טעם שאני לא רוצה לראות בכלל. וזו גם לא דעה יוצאת-דופן, למעשה: 85% מהודעות הדוא"ל שאני מקבל הן בטקסט פשוט, ועוד 10% הם ב-HTML אבל מכילות רק טקסט פשוט, ז"א מדובר במישהו שפשוט לא שינה את ברירת-המחדל של לקוח הדוא"ל שלו לטקסט.

קובי הרון כתב:לדעתי קרוב היום שבו יהיה כדאי יותר לשמור דואר ב web. התוכנות משתפרות, מחירי האיכסון ורוחב הפס יורדים ואנשים ישכחו מתוכנות כמו Outlook Express ו TB. מה ש Gmail ו Fastmail מציעים ב web עולה לפעמים על OE ו TB.

אני לא מסכים. ראשית כל אחסון הודעות במקום כמו GMail הוא פשוט טירוף משיקולי פרטיות; וסיבה שניה היא העובדה שלעולם (או לפחות בטווח הנראה לעין) לקוחות דוא"ל יעודיים יהיו יותר נוחים לשימוש ופחות נתונים ל-delays מאשר פתרונות דוא"ל מבוססי web. וכמובן ישנה העובדה שאם נותקת מן האינטרנט אתה לא יכול לגשת לדוא"ל שלך.
סמל אישי של המשתמש
אייל רוזנברג
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הודעה חדשהעל ידי קובי הרון » 08 דצמבר 2004, 18:44

גם אני כותב בטקסט פשוט, בלי שום משחקים טיפוגרפיים, אבל הטקסט הפשוט שלי כולל מדי פעם קישורים לרשת, מילים באנגלית וסעיפים ממוספרים. בשביל זה אני צריך HTML.

באשר לפרטיות, לשאלה זו היבטים רבים, ובמקרים מסויימים יש לך יותר פרטיות כשהדואר שלך נשמר ברשת. למשל, קל יותר לגנוב את המחשב שלי מאשר לפרוץ לשרת של Fastmail בארה"ב. לפני שאתה מתפרץ - אני לא משאיר את הסיסמה שלי ל Fastmail גלויה לגנב.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעה חדשהעל ידי Mano » 09 דצמבר 2004, 09:38

קובי הרון כתב:Fastmail בארה"ב.

באוסטרליה, לא? ;)
Mano
משתמש מכור
משתמש מכור

Fastmail

הודעה חדשהעל ידי קובי הרון » 09 דצמבר 2004, 09:56

השרתים בארה"ב ונורבגיה.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעה חדשהעל ידי rotemliss » 09 דצמבר 2004, 09:57

קובי הרון כתב:באשר לפרטיות, לשאלה זו היבטים רבים, ובמקרים מסויימים יש לך יותר פרטיות כשהדואר שלך נשמר ברשת. למשל, קל יותר לגנוב את המחשב שלי מאשר לפרוץ לשרת של Fastmail בארה"ב. לפני שאתה מתפרץ - אני לא משאיר את הסיסמה שלי ל Fastmail גלויה לגנב.

אבל אני חושב שדובר על GMail, שלא ממש מתחשב בפרטיות לקוחותיו, ולא על פריצה לחשבון.
rotemliss
משתמש מכור
משתמש מכור

הודעה חדשהעל ידי קובי הרון » 09 דצמבר 2004, 10:03

rotemliss כתב:
קובי הרון כתב:אבל אני חושב שדובר על GMail, שלא ממש מתחשב בפרטיות לקוחותיו, ולא על פריצה לחשבון.

ב Gmail המכונה "קוראת" את ההודעות שלך כדי לשלוח אליך פרסומת מהסוג שפחות מזיק - טקסט בלבד, בלי גרפיקה מכבידה ובלי אנימציה מעצבנת. עדיף על פרסום מהסוג שיש ב Hotmail ודומיו, ומי שרוצה דואר בחינם ברשת צריך לצפות לאיזשהו פרסום.
קובי הרון
משתמש מתקדם
משתמש מתקדם

הודעה חדשהעל ידי אייל רוזנברג » 09 דצמבר 2004, 10:52

קובי הרון כתב:ב Gmail המכונה "קוראת" את ההודעות שלך כדי לשלוח אליך פרסומת מהסוג שפחות מזיק - טקסט בלבד, בלי גרפיקה מכבידה ובלי אנימציה מעצבנת.

קראת פעם את ה-privacy policy שלהם? http://www.google-watch.org/gmail.html

חוץ מזה, בשביל לכתוב טקסט קישורים לא ממש צריך לעבור ל-HTML, אם מניחים שלקוח הדוא"ל של הצד השני מפענח קישורים, או לחילופין שהוא גם מציג HTML כטקסט. האם OE מפענח קישורים בטקסט?
סמל אישי של המשתמש
אייל רוזנברג
משתמש עם עתיד
משתמש עם עתיד

הבא

חזור אל Mozilla Thunderbird

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד