פרופיל נמצא בשימוש

מתוך וויקי
גרסה מ־11:19, 16 ביולי 2005 מאת תומר (שיחה | תרומות) (http://kb.mozillazine.org/Profile_in_use)

(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

כאשר אחת מהתוכנות מבוססות מוזילה בשימוש, היא נועלת את הפרופיל שבשימוש, כדי למנוע מתוכנות אחרות שינוי תוכן או יצירת קונפליקטים. נעילה זו בדרך־כלל שקופה למשתמש, אך לפעמים הפרופיל נשאר נעול אפילו כאשר זה לא מתבקש. לכן, אם אתה מפעיל תוכנה ומנהל הפרופילים מודיע כי הפרופיל כבר נמצא "בשימוש", סימן שהפרופיל שלך ננעל.

כיצד לשחרר פרופיל נעול

  • ייתכן והתוכנה לא סיימה את פעולתה לחלוטין בפעם האחרונה שהיא הייתה בשימוש. בדוק שאין חלונות פתוחים שלה. כנס למנהל התהליכים (Task Manager) ובדוק אם התהליך של התוכנה עדיין רץ ברקע. אם הוא רץ, הפסקת פעולתו אמורה לגרום לשיחרור הפרופיל הנעול.
  • התוכנה סיימה את פעולתה כראוי, והשאירה את הנעילה. לתיקון, מחק את הקובץ "parent.lock" (חלונות), "lock" (לינוקס) או ".parentlock" (Mac OS X) מתיקיית הפרופיל שלך. קובץ זה לא כולל שום מידע, ומחיקתו תשחרר את הפרופיל.
  • ייתכן ו־Netscape 7 או אחרות מבוססות מוזילה משתמשות בפרופיל. נסה לצאת מתוכנות אלו על־מנת לשחרר את הפרופיל. בנוסף, כדאי ליצור פרופילים נפרדים לכל תוכנה, במיוחד אם אתה משתמש ב־Mozilla Suite וב־Netscape 7, פגימת הפרופיל יכולה להיווצר כתוצאה משתי תוכנות נפרדות שמשתמשות באותו הפרופיל. (מצב זה לא אמור לקרות עם Firefox ו־Thunderbird, מאחר ושתי תוכנות אלו אינן משתפות את הפרופיל שלהן באותה הצורה בה Mozilla Suite ו־Netscape 7 עושות זאת.)
  • אם אתה מריץ את התוכנה ממדיה נשלפת תחת מערכת חלנות, פתח את הקובץ "profiles.ini" (הממוקם שתי רמות מעל תיקיית הפרופיל מבחינת היררכית התיקיות), וודא כי הכונן והנתיב לפרופיל שלך נכונים.
  • בעיה זו יכולה להיווצר במידה ואין ברשותך הרשאות לעריכת קבצים בפרופיל (או ליצור את קובץ הנעילה). דבר זה יכול להיווצר בהתחברות למערכת קבצים עם הרשאות קריאה־בלבד (לדוגמה, שיתוף מרוחק של תיקייה ב־Windows שלא מוגדרות עבורה הרשאות שינוי דרך הרשת). קצת מסובך לעלות על תקלות כאלו, מאחר ולכאורה לא נוצר קובץ הנעילה בפרופיל, ולמרות זאת מופיעה ההודעה שהפרופיל נמצא בשימוש.

כיצד לחזור לפרופיל המקורי

אם קרתה אצלך תקלה זו, ויצרת פרופיל חדש אתה "מאבד" את כל הסימניות וההגדרות. ניתן באמצעות מנהל הפרופילים לחזור לפרופיל המקורי. אם הפרופיל המקורי עדיין נעול, נסה את הפתרונות מעלה.

ראה גם